Tippek konyhabútor készítéshez

Sokszor előfordul, hogy egy tökéletes és mutatós konyha valóban látványra jónak tűnik, azonban mégsem feltétlenül ugyanezt az érzetet nyújtja rendszeres használat során és esetleg utólag ébred rá az ember, hogy mit hogyan kellett volna és mennyi mindent másképp kellett volna csinálni. Abban az esetben, hogyha konyhabútor készítés előtt állunk, akkor nem árt tisztában lenni azokkal az alapvető tényezőkkel, amikkel segíthetjük a jövőbeli konyhai munka folyamatát és nem csak dizájnos, de rendkívül praktikus konyhát sikerüljön megalkotni. Na már most az elején fontos leszögezni, hogy egy igazán szemet gyönyörködtető és egyben kényelmes használatú konyha nem kíméli a pénztárcát, ezért azt javasoljuk, hogy aki netalántán még nem szembesült ezzel az apró kis ténnyel, az semmiképpen ne dobjon hátast, mert a konyhabútor készítés bizony az egyik legfontosabb lépés a házépítés kapcsán. Minekutána széles választék van a szemünk elé tárva, ezért érdemes személyesen is kutakodni, hiszen Budapest ismertebb kiállító boltjaiban erre kiváló lehetőség van. 

Elsőként szeretnénk egy talán már sokak számára ismert és gyakorta alkalmazott praktikát, ami nem más mint a gépezetek megfelelő és helytakarékos elrendezése. A megfelelő helyre beépített háztartási gépekkel egyrészt teljes mértékben van arra lehetőség, hogy rend és tisztaság érzését keltsük a konyhában is, másrészt sok helyet lehet ezzel az apró kis trükkel spórolni. Ha már rászántuk magunkat, akkor érdemes a hűtőszekrényt és a mosogatógépet is beépíteni, hiszen még egységesebb és szebb, ha szépen egybeolvad a bútorral. 

Beépített konyhagépek

Egyszerű ámde annál nagyszerűbb tipp következik, méghozzá azt javasoljuk, hogy aki teheti, válasszon matt felületet, hiszen nagy divatos megjelenést kölcsönöz, továbbá könnyű tisztán tartani is. 

matt konyhabútor

A továbbiakban szintén csakis hasznát fogjuk venni, hogyha kvarc munkalapot választunk, mert egyrészt igencsak időt álló, másrészt remekül mutat mindenféle konyhában. Nem mellékes tulajdonsága az sem, hogy hőálló, így nem kell attól tartani, hogy ez a gyönyörű felület könnyen sérülne, ugyanis mindenféleképpen bírja a strapát. 

kvarc konyhai munkalap

Mostanság nagyon népszerű és egyre többen választják az indukciós főzőlapot, mert egyrészt nagyon gyors és hatékony eszköz a konyhai munka terén, másrészt sokkal kisebb hőt termel, mint a hagyományos társai, ezért semmiképp sem lesz meleg a konyhában egy nagyobb főzés után sem. Aki épp most áll főzőlap vásárlás előtt, az teljes nyugodtsággal válassza ezt, továbbá a power/booster funkciókkal ellátott verziót is érdemes szemügyre vennie főleg azoknak, akik gyakran idő hiányában szenvednek Ezek nagyrészt már elérhetőek Budapest bármelyik áruházában, de vidéken is könnyen elérhetővé vált.

indukciós főzőlap

Ha már említettük az egyik konyhai kiegészítőt, akkor egy kicsit átfogóbb tippet is meg tudunk osztani, hiszen itt az ideje annak, hogy búcsút intsünk az egyszínű és megszokott konyhai gépeknek, hiszen egyre trendibb inkább színes háztartási gépekkel feldobni a konyhát. Erre egyelőre még Budapest térségében kisebb a választék, azonban külföldi tekintetben már rengeteg típus közül lehet választani.  Emelett rendkívül hódít mostmár az oszlopszerű hűtő kiválasztása, hiszen nagyon látványos megoldás, ennek ellenére egyáltalán nem foglal sok helyet és könnyen beilleszthető, úgyhogy ha konyhabútor készítés vagy felújítás a terv, akkor mindenképpen tanácsos ezt a fajtát választani. 

oszlopos hűtő konyhabútor készítés

Ha már unalmas a metró csempe látványa, akkor nem árt egy kicsit váltani, mert a manapság divatba jött spanyol és marokkói csempék közül is széles a választék Budapest több áruházában, úgyhogy ha emellett esik a választás, akkor varázslatos hangulatot lehet vele elérni az álom otthonban. 

marokkói vagy spanyol csempe konyhába metro csempe konyhába

Vannak, akik mindenképpen a világos színeket helyezik előtérbe, pedig ha kicsit bátrabbak lennének konyhabútor készítés terén, akkor lehetne akár a világos színeket sötéttel kombinálni, így egy gyönyörű kontrasztos megjelenést lehetne elérni és eltérne a kicsit unalmas és megszokott látványtól. Ezen belül tovább mennénk, méghozzá a világos fényes felületet lehet a sötétebb matt típusokkal vegyíteni, természetesen megfelelő színválasztékkal egy mesés harmóniát lehetne varázsolni az álomkonyhába. 

világos sötét konyhabútor

Ha mégis az egyszínű konyhabútor készítés mellett dönt valaki, akkor nem hallgathatjuk el, hogy egy sötét változat esetében kimondottan jól tud mutatni egy ezüst vagy arany fogantyú, ami kicsit jobban dominál az átlagnál és a kicsit egyhangú összképet remekül képes feldobni egy ilyen egyszerűen tűnő kiegészítő. Nagyon divatos mostanság a rejtett fogantyú, illetve a nemrégiben megjelent push-open technológia is, azonban fontos tudni, hogy egy ilyen megoldás esetében számolni kell azzal, hogy a felülettel történő rendszeres érintkezésnek köszönhetően sokkal gyakrabban kell tisztítani a bútorlapot. Abban az esetben, hogyha valaki mégis nagyon ragaszkodik ehhez a megoldáshoz, akkor célszerű olyan felületet választani, amin a legkevésbé látszódhat meg egy kis ujjnyom, tehát a magas fényű és erősen mattos felületeket ajánlott elkerülni. 

push-open konyhabútor

Nagyon sokan döntenek mostmár az egybefüggő és teljesen zárt konyhabútor készítés mellett, azonban ha mégis szeretnénk kicsit feldobni az összképet, akkor a nyitott üveg polcos választás kitűnő és elegáns látványt kölcsönöz a konyha hangulatába. 

Aki talán most éppen azon gondolkodik, hogy készüljön e konyhasziget a lakásba és még nem sikerült dűlőre jutnia, annak teljes nyugodtsággal fogjuk ajánlani, hogy igenis döntsön a sziget mellett. Több szempontból is hasznos megoldás, hiszen amellett, hogy remekül mutat, mostmár kisebb helyeken is alkalmazzák, ugyanis nem kőbe vésett az, hogy csak nagy tér esetében mutathat jól. Nagyon sok mindenre lehet használni, de ha csak egy kis bárpult jelleggel tervezné valaki, akkor is remek választás, mert összehozza a társaságot és ha szeretnénk, emellett még tevékenykedni is tudunk. Ha már mindenképp készül konyhasziget, akkor fontosnak tartjuk elmondani azt a javaslatot, hogy legyen benne sok-sok pakolós tároló hely, hiszen nem feltétlenül lesz elég a konyhabútor többi elemébe helyezni az eszközöket, így a praktikusság miatt gondoljunk erre is. 

konyhasziget

Sokan még nem is hallottak róla, de ha konyhabútor készítés előtt állnak, akkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy léteznek már egyedi méretre stílusra és színre gyártott mosogató tálak is, amik eltérnek a megszokottól, ezért különleges látványt lehet elérni általa. Tovább mennénk, méghozzá a mosogató tálcába rejtett kis edény csöpögtetővel, amit egy mozdulattal el lehet tüntetni és így gyönyörű rend érzetét lehet egy pillanat alatt kelteni. 

bútorlapba rejtett konyhai mosogató

Népszerű mostanság az is, hogy kettő vagy több stílust is lehet keverni a konyhában, erre tökéletes példa mondjuk egy modern és egy rusztikus stílus megfelelő kombinálása. Láttunk már ilyen megoldást, ami nem csak bámulatos volt de rendkívül egyedi is, persze a sablon gondolkodástól is merően célszerű elrugaszkodni. Budapest különlegesebb bemutató termeiben vannak már próbálkozások ilyen jellegű konyhabútor megjelenésekre, azonban ha valakinek van fantáziája, akkor ennél sokkal de sokkal jobbat is meg tud valósítani, arról nem beszélve, hogy egyedi és maradandó végeredményt lehet vele megalkotni.