RETRO konyhabútorok

Az újonnan épülő házak vagy egy teljes körű felújítás esetén is persze mindig nehéz döntés, hogy mekkora és milyen stílusú konyha lesz a legtökéletesebb választás, pláne, hogy ebben a hatalmas kínálatban igen könnyű elveszíteni a fonalat. Mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a retro stílusú konyhabútor készítés, hiszen az ultramodern típusok mondhatni teljesen ki lettek maxolva mind a formák, mind pedig a színek tekintetében. Vannak persze akik még mindig előszeretettel voksolnak az egyszerű ámde nagyszerű konyhára, de most azoknak szeretnénk inkább kedvezni az ötletek feltárásával, akik inkább nagy fordulatot vennének és bátran bele mernek vágni egy igazi retró hatású konyhabútor készítés menetébe. A jól ismert és bevált vintage stílusú bútorok mellett most jöjjön néhány olyan újdonság, amivel talán eddig még szinte sosem találkoztunk, mégis kiváló választás lehet a saját ízlésünk szerint alkalmazva.

Elsőként ezt a bevállalós, élénk színkombinációval megáldott konyhát szeretnénk bemutatni, ami persze így elsőre lehet, hogy meredek megoldásnak tűnik, de ha jól megnézzük egy ilyen jellegű konyhabútor készítés igencsak feldobja az esetlegesen egyhangú berendezést. A kék és barna színek együttese mindig is feltűnő megjelenést kölcsönzött, nincs ez most sem másképp, de ha ez esetben a színektől eltekintünk, akkor a konyhai gépek és a gyönyörű bútor kiválasztása egy jó elképzelés lehet akár szolídabb küllemmel megvalósítva.

kék retro konyhabútor

Ahogyan sejteni lehetett természetesen a vintage stílusú konyhabútor készítés rejtelmei sem maradhatnak ki jelen cikkünkből, hiszen ez az egyik látkép ami talán a legtöbb embernek eszébe jut akkor, ha a retro konyha kifejezés hangzik el éppen. Az előző képen is megjelentek ezzel a színvilággal ellátott konyhai gépek, de ha jól megfigyeljük így, ezzel a párosítással sokkal kecsegtetőbb megjelenést lehet elérni. Az élénk türkiz/ kék és a fehér színek együttesen egy szép lágy és harmonikus végeredményt alkotnak anélkül, hogy túlságosan tolakodó lenne az egész. Így már valóban vintage stílusú konyháról beszélünk, úgyhogy aki inkább ebben gondolkodik, annak ez egy rendkívül jó választás lehet saját otthonába is.

kék retro konyhabútor

Az igazán kötetlen és szabad küllem ezen a képen tökéletesen megvalósul, hiszen ez a játékos összeállítás ténylegesen képes haza varázsolni a retro stílus hangulatát. Jól látható, hogy egy egyszerűbb színvilágú konyhabútor készítés mellé mi minden elfér még kiegészítés gyanánt, így bármivel lehet kombinálni függetlenül attól, hogy azzal esetleg romlana az összkép. A képről teljes mértékben egy helyes kis családi idill jelenhet meg az elképzelésekben, hiszen ennek a konyhának minden apró kis részlete ezt sugallja. Ráadásként az étkezőasztalnál elhelyezkedő piros szék is hozzátesz ahhoz, hogy senkiben ne maradjon hiányérzet a megvalósítást illetően.

retro barna konyhabútor

Igencsak elképzelhetetlennek tűnik így hallomásból az a kifejezés, hogy a modern és retro stílus ötvözete egy helyen és egy időben képes megvalósulni. Márpedig lehetséges ez a verzió, történetesen az alábbi képen látható konyhabútor készítés mesterségének köszönhetően. Mennyire kreatív és ötletes tud lenni ez így együtt és talán sokan nem mernének bevállalni egy ilyen konyhát a saját otthonukba, mi azért előszeretettel biztatunk mindenkit, hogy ne idegenkedjen ettől, ha épp valami különleges megjelenést szeretne elérni. Talán filmbe illő látvány lehet így elsőre, azonban egy kicsit azért lehet faragni az erőteljesebb stílusból és finomra hangolva ez egy igazán egyedi és emlékezetes konyha lesz majd, ha elkészül a remekmű.

retro fém konyhabútor

Egy retró konyhabútor készítés is lehet abszolút letisztult és elegáns séma szerint, méghozzá egy ilyen tetőtől talpig fehér megjelenésben. Itt persze a járólap fekete-fehér kombinálásával is be lett hozva ez a régebbi stílus, mégis az egész végeredmény olyan fenséges és kecsegtető látványt nyújt. Kicsit retró, kicsit modern, kicsit vintage és az egész végül olyan egyedi módon lett kivitelezve, hogy véleményünk szerint ez az, amit a legtöbben bátran be mernének vállalni. Néhol szolidan megjelennek azok a kimondottan retro stílusú elemek, de pont csak annyira, hogy visszafogottan harmonikus legyen az egész küllem.

retro fehér konyhabútor

Ez az az igazi retró hangulatú konyha, amit a legtöbben ismernek, bár leginkább régi amerikai filmek esetén jelennek meg ezek a típusú színek és formák. Ma már egy ilyen jellegű konyhabútor készítés talán elképzelhetetlennek tűnik, de egy kicsit kipofozva és még több modern elemmel ellátva ez igenis nagyon jól tud mutatni bárkinek az álomházában. Egyre többször lehet találkozni ezzel a finom és lágy zöldes árnyalattal, amit manapság rosegold és fehér színekkel kombinálnak leginkább azért, hogy ne legyen túl egyhangú a látkép.

retro zöld konyhabútor

Egy kissé vad lehet így elsőre ez a lenti képen látható kis konyha, azonban nem szabad elmenni amellett, hogy ez a színösszeállítás igenis hatalmas fénykorát élte meg egykor. A fekete-fehér már jól ismert a retró konyhabútor készítés világában, amihez most ez esetben a piros szín társult pontosan azért, hogy méginkább vissza idézze az egykori étkezők és konyhák világát. Persze sokaknak ez a típusú kombináció szóba sem jöhetne, de akik kicsit merészebb megvalósításban gondolkodnak és bátrak ilyen tekintetben is, azoknak ez egy igazán jó kiindulási pont lehet a konyhabútor megtervezésében.

retro piros, fehér, fekete konyhabútor

A narancssárga és fehér színek együttese is képes egy kis retro hangulatot eredményezni a konyhába, méghozzá az alábbi képen látható megoldás sémája szerint. A konyhabútor készítés többnyire inkább a modern stílus szerint zajlott, de valahogy apróbb részletekkel párosítva mégis egy kicsit retróbb és egyedibb végeredményt hozott annak aki ezt így, ebben a formában megálmodta. Persze jól megfigyelhető minden egyes régebbi stílusú konyha esetében az a bizonyos formájú hűtő, ami itt sem maradt el, hiszen enélkül nem lenne igazán hiteles az összkép. Pontosan az ilyen elemektől lesz retró, így semmiképpen nem szabad kihagyni ezeket az aprónak tűnő részleteket, ha ennek a stílusnak a megvalósítása a cél.

retro narancs, fehér konyhabútor

Azoknak, akiknek most a következő projekt egy igazán különleges és egyedi konyhabútor készítés lesz, nekik mindenképpen érdemes a fentebb ismertetett öteleteket szemügyre venni, hiszen számos olyan tipp közül lehet választani, amitől igazán vonzó lesz az álomkonyha. Abban az esetben,, hogyha nem kifejezetten retró konyhabútor készítés lenne a terv, akkor is remek lépés lehet egy-egy ilyen kis szokatlan és kevésbé mindennapi elemmel kiegészíteni a konyhát, vagy esetleg a ház többi helységét is azért, hogy teljes legyen a harmónia az egész otthonban. Egyre többen kedvelik ezt a stílust és valóban kezdi ismét fénykorát élni ez a dekoratív dizájn, így mostmár bátran kijelenthetjük, hogy a retro lett az új modern.