Gyakori kérdések

Általános kérdések

Miért válassza a Csodabutort? Minden esetben a megrendelő elégedettsége a legfőbb célunk, így teljességgel erre törekszünk mind a minőséget és az általunk beígért határidő betartását illetően. Az a célunk, hogy minden kedves megrendelőre megfelelő időt fordítsunk, ezért is tudunk mindent gondosan megtervezni és tökéletesen kivitelezni. Ennek eredményeképpen természetesen minden egyes elkészült bútorra vállalunk garanciát.

Mennyi ideig tart a garancia és mire szól? 1 év szerkezeti garanciát vállalunk, itt például a megfelelően falra rögzített bútorokat értjük, a vasalatokra pedig a gyártók által vállalt garanciát tudjuk biztosítani.

Mennyibe kerül a felmérés? Abban az esetben, hogyha a megrendelőnek előre megvan már az elképzelése és azt szóban (telefonban vagy e-mailben esetleg minta képekkel ismertetve) el is tudja mondani, akkor ez alapján tudunk egy árajánlatot számolni, amit ha elfogad, akkor az ezt követő helyszíni felmérés már díjtalan. Ilyen esetben tudni kell a pontos méretet és azt is, hogy miből készüljön a bútor (pl. fa, bútorlap vagy festett anyag ), illetve a design is legyen meg, amit képekkel célszerű ismertetni. Amennyiben valaki nem tudja ezt előre és teljességgel a szakemberre bízná inkább, akkor viszont a felmérésnek van díja, 25.000 Ft kerül felszámításra, mely díj megrendelés esetén levonásra kerül a végső árból.

Mitől függ a bútorok ára? Az elkészített bútorok ára teljes mértékben függ a választott anyag árától, illetve befolyásolja még a vasalatok fajtája és mennyisége, valamint az elkészítésre ráfordított munkaidő is.

Hol tudunk felkérést vállalni? Díjtalan kiszállással kizárólag Budapesten illetve Pest megye egész területén dolgozunk, egyéb helyszínekre csak akkor van lehetőségünk menni, hogyha a megrendelő vállalja a kiszállással járó plusz költségeket.

Mit tartalmaz az árajánlat milyen rejtett költségek vannak? A tőlünk kapott árajánlat minden költséget tartalmaz, kizárólag akkor merülhet változás, hogyha valamit menet közben kell módosítani a megrendelő kérésére.

Milyen határidővel dolgozunk? Az esetek többségében a határidő 1-3 hónap között van, ettől eltérően akkor van lehetőség gyorsított munkavégzésre, hogyha van rá szabad kapacitásunk, vagy akkor éppen valaki lemondja a megrendelését.

Mi kell egy árajánlat kéréshez? A pontos árajánlat elkészítéséhez szükség van a méretekre, illetve egy rajzra, továbbá ha van olyan kép, ami szemlélteti a koncepciót, akkor érdemes azt e-mailben elküldeni. Amennyiben megvan arról is az elképzelés, hogy milyen anyagból legyen a bútor, akkor azt is szükséges szóban elmondani, hogy tudjuk mivel kalkulálni.

Adnak számlát is? Természetesen minden esetben adunk számlát, ugyanis a garancia is csak így lesz érvényes. Különösképp figyelünk az olyan banki elszámolásokra (pl.: Fundamenta ), ahol nem minden számlát fogadnak el, ezért is fontos a számlán feltüntetni a “beépített szót”, hogy a későbbiekben ennek hiánya ne jelentsen problémát.

Színek választása? A színek megválasztása a helyszíni szemle során kerül kiválasztásra, a fából készült bútorok esetében pedig színkeveréssel is tökéletesíthetjük az elképzelést. A legjobb minőség érdekében kizárólag az Egger és a Castamouno színeivel dolgozunk.

Milyen árban dolgoznak? Abszolút versenyképes árban dolgozunk, hiszen minden esetben reális és ésszerű árajánlatot számolunk ki. Ezen ár takarja a minőségi munkát is, amihez idő kell, hogy az igazán odaillő és tökéletes bútor kerüljön elkészítésre.

Mikor kezdődik el a Megrendelés? Szerződés írás és az előleg kifizetése után azonnal kezdődhet a megrendelés.

Bútorokkal kapcsolatos kérdések

Mik a főbb szempontok a felületkezelés kiválasztása során? (1) Pácolás színezés – meglévő bútorok színéhez alakítható. A szín kiválasztása történhet színkód alapján, vagy egyedi színezés is kérhető. Fontos szem előtt tartani, hogy előfordulhat némi árnyalat eltérés, de ez színkód választás esetében igen csekély. A fából készült bútorok esetében fennáll, hogy a fa nedvességtartalma az idő előrehaladtával változik, ezért a kezelő anyag felvitele után is a színe valamennyit módosul. Az anyag pácolását követően szükséges lakkozni, vagy kemény olajjal kezelni a felületet. (2) Lakkozás – minden alkalommal megfelelő minőségű kopásálló és kemény lakkot használunk, hiszen ez a legnépszerűbb felület kezelés. Könnyen lehet tisztítani és karbantartást sem igényel, valalamint nagyon kedvező az ára. (3) Kemény olaj – az így kezelt felület tapintása sokkal naturálisabb, arról nem is beszélve, hogy teljesen környezetbarát technológia. Ez a későbbiekben igényel majd karbantartást és a tisztítására is sokkal inkább oda kell figyelni.

Milyen anyagokból készülnek a bútorok? (1) Készülhet fából, amit biztosan sok tudnak, hogy a legköltségesebb anyag, illetve a fa megmunkálása miatt a munkadíj is magasabb, de a végeredmény nem marad el. (2) A következő opció a furnéros bútorlap, amiből az esetek nagytöbbségében prémium bútorokat készítünk el, költségesebb mint a laminált bútorlap és ezt az anyagot mindenképpen felület kezelni kell. (3) A legtöbbek által választott laminált bútorlap is lehet az elkészítendő bútor alapanyaga, nagyon költséghatékony opció mind az anyag, mind a munkadíj szempontjából, ugyanis nem igényel plusz megmunkálást és felületkezelést sem. (4) Létezik még vákuumfóliás front, ez egy választott mintázatra készült MDF lap, aminek a legvégén egy vákuum segítségével préselt fólia kerül felhelyezésre. (5) A furnéros bútorlap árával szinte megegyező költséggel bír a festett MDF front, amit gondos megmunkálás és csiszolást követően lehet csak felhasználni.

Milyen vasalatokat használnak? Kizárólag jó minőségű vasalatokat használunk, többek között Emuka, GTV, Harn ls Blum márkákat is. Nagyon fontos az igény felmérése alapján kiválasztani a vasalatot, hiszen tudásukban különböznek. A nem megfelelően megválasztott vasalat és a nem rendeltetésszerű alkalmazás korai elhasználódást okozhat.

Mi a különbség a sorozatgyártású szekrények és az egyedi bútorok között? Egy saját tervezésű bútor mindig a legtökéletesebb eredményt nyújtja, így nincsenek kompromisszumok, továbbá minden igényt és elképzelést van lehetőség megvalósítani. Fontos megemlíteni a minőségük közötti különbséget, hiszen a legtöbben hosszú távú és tartós bútort szeretnének, amit egy gyengébb minőségű sorozatgyártású bútorral nem célszerű kivitelezni.

 

Lépcsőkkel kapcsolatos kérdések

Milyen fából készüljön a lépcső? Nagyon sokakat foglalkoztat, hogy milyen anyagból célszerű elkészíteni a lépcsőt, ugyanis számos lehetőség áll rendelkezésre, amiből nem könnyű választani. Több opció létezik, pl.: kemény lombos bükk, tölgy, akác, illetve a borovi fenyő is, ami egy sokkal kedvezőbb árfekvésben van.  Tartósság szempontjából teljességgel megállja a helyét a kemény és puha fából készült lépcső is. A fenyőből készült lépcső a legnépszerűbb, hiszen jellegzetes a rajzolata, amit pácolással ki lehet emelni.

Fontos, hogy legyen korlát a lépcsőhöz? Mindenképpen javasolt egy korlát felhelyezése, mert ez a legjobb biztonsági eszköz, amit nem ajánlott elhagyni a design miatt. Abban az esetben is célszerű korlátot biztosítani, ahol lépcső folyosó van, hiszen egy kisebb csúszásnál is kevésnek bizonyulhat egy sima falfelület. A megfelelő korlát magassága 90-100 cm között van.