2020 konyhabútor trendek Budapesten

Mostanság egyre nagyobb divat, hogy olyan konyhák készülnek az újonnan épülő házakban, amik nem csak rendkívül dizájnosak, hanem praktikusak is. Annak talán könnyebb dolga van, akinek bőséges hely áll rendelkezésre álmai konyhájának megalkotásához, mint akinek a hely szűkében kell megoldania ugyanezt és Budapest térségében mindkét esettel találkozhatunk. Érdemes a témában alaposan körbe tájékozódni, hiszen igen hasznos és érdekes ötleteket tudunk meríteni a trendekből, abban az esetben, ha nem sajnáljuk rá az időt. Elég sokan vannak manapság, akik inkább a modern stílust részesítik előnyben, de még mindig vannak olyanok is, akik mégis a klasszikusabb, hagyományosabb konyhabútor készítés művészetét tartják jobb választásnak. Ha nem sikerül eligazodni, hogy melyik stílus mit rejt magában, akkor a mostani cikkben biztosan sikerül megoldást találni, hiszen meg fogjuk mutatni, hogy mely trendek hódítanak az idei évben. Nem árt most már a frissítés sem, hiszen évek óta nagyon hasonló megjelenésben jönnek elő az újdonságok, ezért a legtöbben őszintén szólva egyáltalán nem bánnánk, ha kicsit vagányabb és bevállalósabb megoldásokkal is találkozhatnánk. Budapest belvárosi lakásaiban is egyre többen merik bevállalni a komolyabb konyhabútorokat, hiszen mi sem látványosabb, mint maga a lakás közepe, egy igazán mutatós és hívogató konyha. Ebből következik, hogy az alábbi cikk nem csak a jövőbeli konyhabútor készítés rejtelmeire vonatkozik, hanem akkor is kitűnő megoldások találhatóak, ha épp felújítás lesz az idei projekt. 

Picit messzebbre tekintünk vissza és megmutatjuk, hogy valójában milyen változások történtek az elmúlt időszakban, hiszen óriási fejlődés volt látható a konyhabútor készítés minden részletében. 

Elsőként akkor megemlítjük a ma már szinte mindenki által kedvelt amerikai konyhás nappalit, hiszen itt egy légtérben helyezkedik el a konyha és a nappali. Ezt a verziót sokan azért kedvelik, mert teljes mértékben összehozza a családot és az éppen konyhában tevékenykedő hölgy sem érzi magát elszeparálva a család többi tagjától. Ez valóban nagyon jól hangzik, csak ez esetben mindenképpen gondolni kell majd arra, hogy maga a konyhabútor és minden egyéb kiegészítő elem teljesen passzoljon össze a nappali berendezéssel, hiszen nem lehet egy teljesen különálló stílust megvalósítani a két helyiségben. Gondolni kell az azonos stílusra, ezen belül a színekre, az anyagokra és a kiegészítők teljes harmóniájára is. Rengeteg választék áll ma már rendelkezésre Budapest lakberendezési és bútoráruházaiban is, hiszen napjainkban az újonnan épülő házak nagytöbbsége már amúgy is így készül, ezért ez nem egy szokatlan jelenség. 

Ebből a sokak által előnyben részesített trendből következik az, hogy nem furcsa elképzelés mondjuk egy borhűtőt beépíteni a konyhába, hiszen teljesen egybeolvad a két helyiség, ezért ez senkinek nem szúrna szemet. Szintén a nagy fejlődés része a most már abszolút alapvető konyhai elem beépítése, a mosogatógép, ami az elmúlt évtizedben vált egyértelműen elvárássá, hiszen kevés az a ma készült konyha, ahova nem helyeznek el egy ilyen hasznos elemet. Többek között már az is szinte teljesen megszokott, hogy ezeket a gépeket láthatatlan módon építik be a bútor részeként, így senki nem veszi észre és nem ronthatja el az összkép harmóniáját. Ha már a konyhai gépeknél tartunk, akkor fontos megemlítenünk, hogy a fehér, fekete, valamint ezüst színű háztartási gépeket kívül most már megjelentek a színes gépek is, amikkel kiválóan fel lehet dobni egy kicsit egyhangúbb konyhát is, hiszen a gyártók teljességgel törekednek arra is, hogy ezek a színek abszolút összhangban legyenek egymással. Vannak akik a dizájnos hűtőket kedvelik, amik remekül tudnak mutatni és egyáltalán nem ragaszkodnak a beépített változathoz, míg mások inkább a rejtett verziót részesítik előnyben. Az eddig jól ismert kétfajta hűtő választék mellett most megjelent egy újdonság, az üveg fronttal ellátott hűtő, amit szintén sokan bevállalnak, pedig több hátulütője is van, mindenesetre nem árt, ha mindig precíz rend és tisztaság van benne. 

A továbbiakban nézzük meg, hogy mik azok a rendkívül újdonságok, amikről még talán sokan egyáltalán nem is hallottak.

Elsőként szeretnénk megemlíteni, hogy egyre többen kedvelik a szokványostól eltérő felületeket megvalósítani az otthonukban és természetesen ez alól a konyhabútor készítés sem maradhat ki. Előreláthatólag egyre többen fogják választani a fém és acélos felületeteket is, hiszen ezek rendkívül időtállóak és strapabíróak, ezért nem csak jól mutat a konyhában, hanem igencsak praktikus döntés is. Budapest lakásaiban és kertes házaiban is immáron egyre többen merik bevállalni az antracit, valamint fekete és a mattos felületeket is. Idén hódít majd az akril felület is, hiszen nagyon hasonlít az üveghez, csak annál sokkal időtállóbb és szívósabb anyag. Az eddig sokak által közkedvelt köves felületek idén is trendben maradnak, de megjelenik egy újdonság, a neolit is, amit várhatóan elég sokan fognak a jövőbeli konyhájukba megválasztani. A neolitról annyit kell tudni, hogy ez egy kifejezetten ellenálló, hőálló, karcálló és ütésálló tulajdonságokkal bíró örök darab, ami egy mesterséges munka és bútorlap mivoltát tartalmazza. Minekutána az emberek nem csak az esztétikát tartják fontosnak, ezért egyre inkább előtérbe kerülnek ezek a megoldások, hogy az adott konyhabútor készítés végeredménye valóban hosszas időn keresztül célt szolgáljon. 

Nagyon kreatív megoldásokat találhatunk a berendezés tekintetében is az idei trendeknek köszönhetően, azonban van egy örök kérdés, amire immáron nem kell gondolkodási időt áldozni. Akik álltak már építkezés előtt, azok között biztosan van olyan, aki fontolóra vette, hogy szükséges e egy kamrát építeni, vagy meg lehet oldani anélkül is a szükséges eszközök és élelmiszerek tárolását. Van akinek olyannyira adott a dolog, hogy hely hiányában sajnos nem is tudna kamrát építtetni, ezért valahogyan másképp kell keresni a megoldást erre. Idén szerencsére bejött egy szuper ötlet, miszerint a kamrát is építsük be a konyhabútorba. Ezt mostmár rengetegen alkalmazzák, ez az úgynevezett kamraszekrény, ami nem csak helytakarékos és kézenfekvő, de rendkívül mutatós megoldás is. A gyártók nagytöbbsége már bővebb kínálattal rendelkezik, létezik belőle kihúzható és kihajtható változat is, ami persze Budapest és környékén is elérhetővé vált a vásárlók számára. 

Ezt a trendet talán már többen alkalmazhatták, hiszen nem egy teljesen új megoldás, hogy csempe helyett valami mást szeretnénk a konyhabútor készítés során elhelyezni az alsó és felső bútorzat közé. Abból a szempontból viszont megújult a helyzet, hogy a gyártók sokkal szélesebb palettával és ötlettel rendelkeznek az eddig jól ismert alternatívák mellett. Sokan választanak üveg felületet is a két sor közé hátlapnak, mert ezek között már nyomtatott és festett változat is van, továbbá fényes és matt verzió is elérhető már, ezáltal biztosan mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt színekben és stílusban is. 

Csempe helyett festés a konyhabútor esetében

Reméljük, hogy sikerült kicsit szélesíteni az eddigi ismeretségen, hiszen a legtöbben a hosszútávú megoldást keresik és mindent megtesznek annak érdekében, hogy konyhájuk ne csak gyönyörű legyen, hanem időtálló és minden szempontból praktikus is.