Lépcső készítés rejtett világítással

Bizonyára sokan gondolják jelentéktelennek az olyan jellegű motívumokat egy építkezés vagy felújítás kapcsán, amik különösképpen feldobják a végeredményt és igazából abban rejlik a titok. Így van ez akkor is, ha a lépcső készítés különböző rejtelmeibe szeretnénk beleártani magunkat, mert így messziről túlságosan bonyolultnak tűnhet. Azonban fontosnak tartjuk elmondani, ha meglátunk egy igazán szemet gyönyörködtető lépcsőt, akkor egy alaposabb megfigyelést követően észrevehetjük, hogy az ilyen jellegű feljárókat bizony milyen kis apróságok teszik látványossá valójában. Egy ház belső koronája lehet egy igazán jól megtervezett és ötletes lépcső, amit ha ki tudunk egészíteni az alábbi praktikákkal, akkor biztosan nem fogunk mellé lőni és mindenki megcsodálhatja az elképzelésünket. 

A mostani cikk egy kicsit több módon fogja ismertetni, hogy milyen jellegű világítás technikákkal lehet kiegészíteni akár az otthoni feljáró dizájn elemeit, úgyhogy ha lépcső készítés előtt állunk, akkor lássuk is ezeket. 

Az első ilyen világítás ötlet egy kicsit egyszerűbb és valószínüleg sokak által megvalósítható változat, hiszen ezt akár a már meglévő lépcsőhöz is hozzá lehet kapcsolni, nem feltétlen szükséges előre gondolkodni. Ha valaki úgy olvassa ezt a cikket, hogy már rendelkezik egy kész feljáróval, annak is kiváló ötlet lehet, amit egész könnyen lehet kivitelezni. Ez a falra szerelt megoldás nagyon mutatós és tényleg nem igényel nagy megmunkálást, úgyhogy nem érdemes kihagyni, hiszen szinte bármilyen típusú lépcsőhöz passzol.

Fa lépcső készítés üveg korláttal és rejtett világítással

A következő verzió egy kicsit gondosabb tervezést igényel, hiszen egy ilyen stílusú és kivitelezésű dizájn megvalósítását szinte minden esetben előre kell eldönteni. Ez a falba készített beugró bizony kitűnő választás, és persze mit sem érne a tökéletes világítás nélkül. Ha jól megnézzük, akkor látható, hogy mennyire feldobja a falba szerelt spot lámpa is, ezáltal egy nagyszerű és meghitt hangulatot varázsol az otthonunkba. Ha ezzel szimpatizálunk és még nem kezdődött el a lépcső készítés folyamata, akkor még idejében célszerű ezt jelezni az adott szakembernek, nehogy túl késő legyen megvalósítani.

Beton szerkezetű lépcső készítés fa korláttal és hangulat világítással

Az alábbi képen látható világítás technika a lépcső készítés folyamat részét képezi, hiszen egy előre beépített megoldásról van szó. Nagyon szolid kivitelezés, de ennek ellenére abszolút képes feldobni a látványt és van olyan eset, amikor a kevesebb néha több. Természetesen, ahogy korábban írtuk, itt is előre kell gondolkodni, hiszen ez a változat utólag már nem igazán kivitelezhető, ezért érdemes minél előbb jelezni a készítőnek.

Fa lépcső készítés korlát nélkül, rejtett LED világítással

Egy kicsit el nézelődünk a luxus megjelenés irányába is, hiszen nem tudtuk kihagyni ezt a gyönyörű feljárót. A lépcső fokozatok elkülönülnek egymástól, ezért is van arra lehetőség, hogy ez a fajta beépített világítás meg tudjon valósulni. Természetesen ezen összkép szépségében nem csak maga a világítás a kiemelkedő, hanem minden más olyan elem, ami valószínűleg sokak számára túl költséges megoldás lenne. Budapest menő épületeiben is láthatunk efféle csodákat, de persze simán vannak olyanok is akik saját házukba is be merik vállalni.  Azonban ha valaki ilyen jellegű lépcső készítés megvalósításában gondolkodik, akkor rendkívül jó ötlet, ha ezt a fajta fokozatok közé helyezett világítást nem hagyja ki és még tökéletesebbé varázsolja az összképet. 

modernlépcső készítés üveg korláttal és rejtett LED világítással

A következő típus egy kicsit egyszerűbb változat lesz, de persze egy ilyen tégla fal mellé nem is passzolna egy túlzó világítás, hiszen ez így, ahogy a képen láthatjuk egy hibátlan harmóniát képez az otthonunkba. Kissé sejtelmes és egyben különleges megoldás, azonban ha egy ilyen jellegű technikát választunk, akkor célszerű még a lépcső készítés előtt kigondolni, hogy ne utólag kelljen átépíteni a feljárót. Végülis, ha jól megnézzük, akkor egy kicsit össze van hangolva a modern és a rusztikus küllem, ezért is olyan különleges ez a látvány.

modern beton szerkezetű lépcső készítés rejtett oldalsó LED világítással

Ezzel a technikai változattal már fentebb is találkoztunk, csak ahogy említettük, egy kicsit luxsabb kivitelben mutattunk be. Ha ilyen egymástól elkülönülő fokozatú lépcsővel rendelkezünk már, vagy ilyet tervezünk a jövőbeli házunkba, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet, hiszen ezt akár utólag is meg lehet csináltatni, hogy ne legyen unalmas és egyszerű a megjelenése. Nagyon kis finom és visszafogott verzió és mégis rendkívül nagyot tud mutatni és ahogy mondtuk, ez a változat nem feltétlenül igényel előre tervezést. 

Lebegő fokos lépcső készítés LED világítással

Kicsit vissza evezünk a luxus kivitelezés irányába, mert egy ilyen gyönyörű látvány nem tudunk mellőzni a cikkből. Ez a típus kicsit hasonlít az előző tecnikához, azonban annyiban eltér, hogy nem az elkülönített lépcső fokozatok közé van elhelyezve a világítás, hanem a fokok közé be van építve egy plusz elem, ami a világítást biztosítja. Természetesen itt mondanunk sem kell, hogy mindenképpen szükséges előre megtervezni ezt a változatot, mert utólag már nem megvalósítható. Itt a képen látható összkép gyönyörűségéhez persze nem csak a világítás tesz hozzá, hanem nagyon sok más olyan dizájn elem is, ami inkább a felső kategóriás házak küllemét képezi. Többnyire egy ilyen stílus Budapest belvárosában, a Duna parti villák bármelyikébe passzolna. 

Lépcső készítés rejtett világítással és hangulat fényekkel

Ezen a képen nagyon jól látható, hogy milyen gyönyörű harmóniát lehet elérni egy ilyen tökéletesen passzoló színvilággal és az ehhez illő megfelelő világítási technológiával. Ez az a típusú világítás, amit ugye már fentebb elemeztünk, hogy az egymástól elkülönített lépcső fokozatok közé van beépítve maga a ledsor, ami nem egy különösebb hadművelet mégis annyira feldobja az összképet, hogy aki már rendelkezik egy ilyen stílusú lépcsővel, az semmiképpen  ne hagyja ki ennek a beépítését. Persze sokan tisztában vannak a kapaszkodó fontosságával is, de ez az üveg korlát igencsak okos választás, mert egyáltalán nem takarja el a lépcsőt és megmarad az elemek szépsége mindamellett, hogy a biztonság is rendelkezésre áll. Célszerű ezt a fajtát választani, hogy ne vesszen el a már jól megalkotott feljáró ékessége.

Fa lépcső készítés üveg korláttal és rejtett világítással

Minekutána eddig csak beltéri lépcsőket mutattunk meg, ezért most szeretnénk egy kültéri lépcsőt is alaposan jellemezni, mert ez az a változat, amit sokan nem is mernének bevállalni, pedig semmilyen bonyodalommal nem jár. Annyi a titka, hogy ezt is mindenképpen a lépcső készítés kezdete előtt kell megtervezni és eldönteni, mert utólag már nem igazán tudják a szakemberek megcsinálni. Persze amit itt láthatunk nem csak a világítás tesz csodálatossá, hanem maga az egész lépcső úgy van megtervezve és kialakítva, hogy önmagában is megállná a helyét, de mindenképp fokozni akarták a látványt ezzel a beépített spot lámpával. Budapest különböző villáiban láthatunk efféle szépségeket, ahol kölünüsen nagy figyelmet szentelnek a dizájn fontosságának és ezzel együttvéve minden más eleme a háznak igen költséges megoldás.

kültéri lépcső készítés spot világítással

Számos megoldással találkozhattunk, reméljük senki nem maradt ötlet nélkül. Sokan tisztában vannak vele, hogy most is rengeteg építkezés zajlik országszerte és Budapest környékén is természetesen, ezért javasolt már előre gondolkodni a lépcső készítés tekintetében is és idejében felkeresni a legjobb mestert aki képes megvalósítani az elképzelésünket.