Rejtett világítás a konyhabútorban

Ha konyhabútor készítés előtt állunk, akkor bizonyára porondra került az az elképzelés is, hogy miként legyenek a világítások beleépítve az adott helyekre. Amennyiben már van kész elgondolás, vagy csak fontolgatjuk, hogyan is lehetne a legjobbat kihozni az általunk választott konyhabútor világítás felszereléséből, akkor ezen cikk egy kitűnően hasznos ötlettár lehet. Érdekes, hogy mennyit számít egy-egy helyre beszerelt világító sor, hiszen annyira sokat tesz hozzá a végleges összkép eredményéhez, hogy erre sokan nem is gondolnának. Igen ám, vannak a jól ismert hagyományos módszerek is, amiket a most felkapott Budapest környéki építkezéseknél és felújításoknál használnak előszeretettel, azonban ettől most tekintsünk el és nézzük meg, hogyan lehet egyedi és annál inkább látványos konyhára szert tenni. 

Igaz, hogy a hagyományostól eltérő megoldásokat fogunk nagyrészt kínálni, de nem hagyhatjuk ki ezt a gyönyörű szép fényes fehér konyhabútorba behelyezett világítás rendszert. A már jól ismert felső sor alá felszerelt világítás mellett még szerepel egy alsó bútorzatba tett munkalap mögötti ledsor, amivel picit fel lehet dobni a már kissé szokványos és gyakran használt kiegészítést, arról nem is beszélve, hogy természetesen nagyobb fényt is biztosít, ami segíthet a konyhai munkafolyamatokban. A plafont sem célszerű figyelmen kívül hagyni, ami szintén sokat tesz hozzá a végleges látványhoz, azonban erre már időben gondolni kell, hiszen ezt a konyhabútor készítés megkezdése előtt ajánlott megcsináltatni. Előre gondosan megtervezett gipszkartonba beépített lámpa sorozat van elhelyezve, manapság egyre többen választják ezt a fajta világítás kivitelezést Budapest környékén is.

fehér színű konyhabútor rejtett világítással

Most megmutatjuk azt az elképzelést és megvalósítást egyben, ami az abszolút hangulatvilágítás egyik tökéletes formája. Persze nem szabad elmenni amellett, hogy egy ilyen gyönyörű és hatalmas konyhába gyakorlatilag minden egyéb kiegészítés már csak extrának számít, mert önmagában is bámulatos és nagyon is otthonos érzetet kelt. Egy ilyen alsó ledsort beépíteni valóban frappáns ötlet és mindamellett, hogy abszolút feldobja az összképet, este a sötét lakásba akár lehet használni egy szuper kis hangulat lámpának, ha csak egy kicsi fényt szeretnénk felkapcsolni. Továbbá a képen jól megfigyelhető, hogy a plafonba helyezett világítás sem volt egy elkapkodott ötlet, gondosan megtervezték és kivitelezték, hogy végül ezt a látványt sikerüljön elérni. 

barna színű konyhabútor rejtett világítással

Amennyiben egy rendkívül mutatós és karakteres konyhabútorral rendelkezünk, vagy a jövőben ilyesmi elgondolásunk van, akkor érdemes figyelembe venni és tudomást venni arról, hogy a kevesebb több. Egy ilyen kaliberű látványt, ami már önmagában is megállja a helyét nem érdemes cifrázni egy túlzó világítás beépítésével, úgyhogy ezt gondoljuk át és a konyhabútor készítés ezen fázisában már legyen meg a tervezet, hogy hova kerül a ledsor. Ami nagyszerű ebben a színvilágban, hogy nagyon könnyen el lehet érni egy ilyen kontrasztos megjelenést a megfelelő módon elhelyezett világításokkal kiegészítve, ahogyan ezt a képen is jól megfigyelhetjük. 

sötét színű konyhabútor rejtett világítással

Micsoda fényáradat! Talán nem is lehetne ennél több helyre világításokat beépíteni, mint az alábbi képen látható nappali-konyha kombójába. Attól függetlenül, hogy rendkívül mutatós, egy igazán elegáns hatást tud kelteni, kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha Budapest egyik felkapott bútoráruházában lennénk egy szuper kiállítóteremben. Persze nem nehéz észrevenni a gyönyörű panorámát, ami a nappali erkélyéből látható. Nyilvánvalóan nem egy kis egyszerű ingatlantól beszélünk, hanem egy eléggé költséges és ebből kifolyólag gyönyörű látképet eredményező lakásról. Visszatérve a konyhára, ez a fényes bútor méginkább tündöklő és ezek a szuper helyekre épített kis led sorok csak hozzátesznek ehhez a kellemes harmóniához.

barna színű konyhabútor rejtett világítással

Ennél a modern konyhánál abszolút művészi gondolatok valósulnak meg, hiszen ez a dizájn még a konyhabútor készítés előtt lett megálmodva és tökéletesen lett végül kivitelezve. Gondolunk itt erre a csodás sziget kiegészítő elemére, ami az egész konyhát elviszi egy ilyen abszolút modern stílusú irányba, nem beszélve a beépített élénk led világításról, ami szintúgy megkoronázza ezt az egész látványt. Tökéletesen jól látszik, hogy milyen sokat is tud jelenteni egy ilyen érzéki fény, amikor az egész házban mindösszesen csak ez szolgáltatja a hangulatot. 

modern konyhabútor rejtett világítással

Ha már szinte mindenféle stílust és formát láttunk, de még mindig nem azt találtuk meg, ami számunkra a legmegfelelőbb megoldás, akkor az alábbi képen látható konyhabútor igazán előkelő kiegészítéssel van megalkotva. Ha szeretnénk valami igazán egyedi dologgal kiegészíteni álmaink konyháját, akkor egy ilyen nagyszerűen megvilágított könyvespolc bizony pompás koronája lehet az egész háznak. Nem szabad elmenni amellett, hogy ilyen szépen ki is van emelve a beépített ledsor segítségével, úgyhogy amennyiben ez az elképzelés megtetszett, akkor tervezzük meg még a konyhabútor készítés előtt, hogy a szakember is fel tudjon készülni és átlásson minden apró részletet.

fekete konyhabútor rejtett világítással

Nagyon sokan szeretik és előszeretettel választják a fényes fehér konyhabútort, hiszen nagyon klasszul ki lehet egészíteni mindenféle tartozékkal, illetve akkor is kiváló opció, ha még nem vagyunk biztosak a padlólap és falak színében. Igen ám, de egy picit unalmasnak tűnhet egy ilyen szép bútor is, ha nincs hozzá kellő fantáziával kiegészítő világítás forma tervezve. Könnyűnek tűnhet egy egyszerűbb alsó és felső ledsort beépíteni, de a képen nagyon jól látható, hogy ennél sokkal szélesebb skála állhat a rendelkezésünkre. Okosan és igenis ötletesen hozzá lehet tenni az összkép harmóniájához, pl egy ilyen függőlegesen elhelyezett ledsorral is és a sziget fölött lévő polc szerkezet megfelelő kivilágításával is. Érdekes, de annál inkább megnyerő megoldásnak tűnhet a plafonon kialakított lámpa sor is, ami egy kicsit megbolondítja ezt az egész modern hatást.

fehér modern konyhabútor rejtett világítással

Egy kicsit vagányabb és bevállalósabb konyhát is szeretnénk megmutatni, mert ha rászánjuk magunkat, akkor végül biztosan nem fogjuk megbánni, ha egy ilyen szuper és egyedi konyhabútor készítés lesz a végleges terv. Egy ilyen tökéletes színpárosításnak és az ehhez megfelelően kiválasztott világítás kiegészítésének köszönhető, hogy végül ilyen szépen passzol minden egymással és méginkább kiéleződik ez a bevállalós kontraszt. Manapság amúgy is nagyon divatos ez a típusú felső konyhabútor készítés, különösen a fiatalok szeretik ezt választani építésnél és felújításnál, hiszen az az előnye, hogy egy Budapest belvárosában lévő kisebb lakást is képes feldobni.

narancssárga modern konyhabútor rejtett világítással

Ha sikerült a fentebb szereplő megoldásokból ötletet meríteni, akkor mindenképpen érdemes kitalálni, hogy kinek melyik lesz a legtökéletesebb verzió, ami a leginkább passzol az otthon összképébe. Nagyon sokan építkeznek és felújítanak mostanság Budapest kertvárosi részein és vidéken is, ebből kifolyólag nehezebb is a különböző célokra megfelelő munkaerőt találni. Célszerű gondosan megtervezni a konyha minden apró részletét is és időben felkeresni egy szakembert, aki segítségünkre lehet a kivitelezésben.