Ötletes konyhabútor készítés

Bizonyára nem egyszerű feladat megtalálni álmaink konyháját az újonnan épülő vagy felújított otthonunkba, hiszen könnyű elveszni a hatalmas kínálat rengetegében. Ámde ha már sikerrel jártunk és már ki is választottuk, hogy melyik az a küllemű konyhabútor ami a legtökéletesebb lehet számunkra, akkor itt és most érdemes megállni és kicsit jobban előre gondolkodni. Nagyon is fontos részlet a jövőre nézve, hogy bizony mennyire lesz praktikus és könnyen használható egy adott bútor és ezt nekünk kell kitalálni, továbbá amennyiben van lehetőség módosítani a nem megfelelő elrendezést, akkor ragaszkodjunk is hozzá. Érdemes továbbá személyesen próbálgatni, pl. Budapest számos bútoráruházában a kiállított darabok között, hogy ezáltal tapasztalatokat gyűjtsünk. Ebben a cikkben rengeteg hasznos ötlet szerepel, úgyhogy ha van rá mód akkor vegyük alaposan szemügyre és merítsünk elképzelést belőle. 

A hölgyek számára bizonyára mindig problémát jelent főzés közben, hogy nem eléggé kézre eső a sok-sok eszköz, amit szeretnének használni. Ha időben eltervezzük, hogy mi hol legyen és ezt még lehetőleg a konyhabútor készítés kezdete előtt, akkor a későbbiekre nézve nem okoz majd gondot a praktikus használat. Talán nem is lehetne kézenfekvőbb ötlet, mint ez a tűzhely melletti fiók, amiben tökéletesen el lehet helyezni a tárgyakat, ezáltal gyorsabb hozzáférést biztosítva szükség esetén. Mindamellett, hogy maga a fiók is rendkívül előnyös lehet, ehhez még hozzájárul, hogy átlátható is, hiszen nem fektetve, hanem állítva vannak benne az eszközök. 

ötletes konyhabútor készítés - 1

Bizonyára sokan próbálják összehozni a könnyen alkalmazható kis előnyös praktikákat és a dizájn fontosságát, hiszen nem mindegy, hogy végül milyen lesz az összhatás. A lenti képen található megoldás nem csak tökéletesen van kitalálva, hanem ezen felül iszonyatosan látványos is és mivel szépen el vannak szeparálva az alapanyagok és fűszerek, ezért mindenképp egyszerű használatot biztosít sütés-főzés során. Talán amit a legkevesebben tudnak hosszú távon fenntartani, az egy ilyen hibátlan rend fenntartása, hiszen előfordulhat, hogy egy kapkodós, sietős konyhai munka közben összekeverednek a dolgok, ezért tanácsos mindig oda figyelni, hogy a rendrakás végén minden az eredeti helyére kerüljön vissza. 

ötletes konyhabútor készítés - 1

Talán az egyik legkevésbé kedvelt konyhai munkafolyamat az a zöldségek és gyümölcsök meghámozása, ugyanis ez az egyik legnagyobb kosszal járó feladat. Nehéz a legvégén úgy a szemetesbe helyezni a felesleges héjakat, hogy véletlenül ne boruljon mellé, de nyilvánvalóan ha egy ilyen szuper kis hasznos rész lenne kialakítva a konyhabútor készítés során, akkor a legtöbbeknek ez nem okozna többé gondot. Mivel egy mozdulattal be lehet tolni a bútorzatba, ezért csak akkor kell kihúzni, ha szükség van rá, így nem foglalja a helyet, amikor épp nincs használva. 

ötletes konyhabútor készítés - 3

Sokan hely hiánya miatt nem tudnak egy igazán jól kihasználható kamrát építeni, ezért rákényszerülnek, hogy mindenféle élelmiszert a konyhabútorban tároljanak. Ez főleg Budapest környékén aktuális, ugyanis a méregdrága lakások miatt csak kevesen engedhetik meg maguknak a nagyobb ingatlanokat, ezért meggondolandó egy ilyen hasznos opció. Ezzel nem is lenne különösebb probléma, azonban ha nincs egy ötletes helytakarékos verzió erre a célra kitalálva, akkor nem egyszerű feladat elhelyezni a rengeteg tartós ételt. Ez a képen látható kis apró trükk bizony rengeteg helyet megspórol és ha erre gondolunk időben, akkor a konyhabútor készítés közben ezt tökéletesen bele lehet illeszteni. Mindamellett, hogy szuperül hasznosítható, még mutatós is és biztosan sokak tetszését el fogja nyerni mindamellett, hogy valóban nagy célt szolgál.

ötletes konyhabútor készítés - 3

Amennyiben úgy határozzuk, hogy jobb megoldás lenne a fiókban tartani a tányérokat, akkor ez az ötlet nekünk lett kitalálva. Természetesen a legtöbben inkább nyitható szekrényben tárolják szívesebben, ugyanis egy fiókos opció esetén könnyen elmozdulhatnak és össze csúszhatnak ha kinyitjuk illetve bezárjuk az adott fiókot. Erre lett kitalálva ez a nagyszerűen kihasználható praktika, ugyanis ez a beépített kis elválasztó rendszer segít kordában tartani a tányérokat és nem engedi őket összekeveredni amikor mozdítjuk a helyüket. 

ötletes konyhabútor készítés - 5

Minden egyes konyhabútor készítés folyamatának a befejezése az, hogy az alsó részre egy takaró elem kerül fel, ezáltal egy szép tömör hatást lehet kelteni és nem lesz hiányérzet a végén. Ez a rendkívül egyedi ötlet, miszerint “csináljunk a takaróból is pakolós helyet” véleményünk szerint sokak számára szimpatikus megoldást jelenthet. Nem lesz fölöslegesen elhelyezve egy takaró, helyette készülhet egy ilyen praktikus fiók rész is, ami bizonyára meg fog telni az idők során. 

ötletes konyhabútor készítés - 6

Ha éppen egy sarokra eső fiók lenne az elképzelés, akkor ezt sokoldalúan ki lehet használni, többek között ily módon is, ahogyan azt a képen is jól láthatjuk. A berendezés során kevesebb elválasztó elemre lesz majd szükség, ugyanis már eredetileg bele lesz építve ez pár kis fakk a konyhabútor készítés folyamán. Természetesen, ha a legjobb szeparáló kellékeket szeretnénk beszerezni akkor erre Budapest áruházaiban van leginkább lehetőség. Nagyon mutatós is, de ha kisebb hely áll rendelkezésre az álomkonyha megalkotásához, akkor is jó választás lehet egy ilyen sarokra tervezett fiók sorozat. 

ötletes konyhabútor készítés - 7

Amikor a konyha berendezésére kerül sor, akkor a legtöbben a szemetes kukát a mosogató alá szeretik tenni, talán ez már olyan jól bevált módszer és abszolút kézre eső is, amelyet már a nagymamáink is ekképpen alkalmaztak. Ha elegendő mennyiségű pakolós hely áll rendelkezésre, akkor ez nem is jelent problémát, azonban egy ilyen szemetes részére fenntartott hely bizony akár kívül is eshet a konyhabútorból. Nagyon praktikus lehet egy ilyen különálló kis apró sziget, ami amellett, hogy több munkafelületet biztosít még kiváló helye lesz a szemetes kukának is. Ha már külön áll, akkor gondolhatunk arra is, hogy mozgatható legyen és éppen oda tehessük, ahol a legnagyobb szükség van rá, tehát legyen gurulós inkább. Természetesen meg lehet ezt valósítani egy sokkal nagyobb méretben is, hogy még jobban ki lehessen használni.

ötletes konyhabútor készítés - 8

Napjainkban egyre többen odafigyelnek arra, hogy a környezet védelme érdekében a szemetet szelektíven tudják gyűjteni és ez egyre népszerűbb Budapest egész területén is. Igen ám, de ha éppen egy kis konyha áll rendelkezésre és nincs zárt szekrény, ami biztosítja ennek a fenntartását, akkor nem túl tanácsos óriási zsákokkal és dobozokkal elrontani az összképet. Ekképpen jött ez a nagyszerű elképzelés, ami abszolút tökéletesen biztosítja a szelektív hulladék gyűjtését. Persze egy ilyen  szépen szeparált szemetes több helyet foglal mint az átlagos társai, viszont egyből oda lehet helyezni egy adott hulladékot ahová való és nem utólag kell majd ezeket elkülöníteni egymástól. 

ötletes konyhabútor készítés - 8

Ha már elsőként egy kézre eső tűzhely melletti hasznos kis fiókot mutattunk meg, akkor befejezésül is egy ilyen elgondolást szeretnénk megemlíteni. A fűszerek célszerű és esztétikus elrendezése sokaknak gondot okoz, hiszen könnyen elkeveredik máshová és előfordul az is, hogy nem feltétlen az eredeti helyére kerül vissza. Ezért is remek választás lehet egy ilyen teljesen különálló fűszerek részére kialakított fiók. Persze erre is gondolni kell még mielőtt megkezdődik a konyhabútor készítés, hiszen utólag már erre nem lesz lehetőség. 

ötletes konyhabútor készítés - 9