TOP 10 legszebb lépcső

Pontosan ugyanakkora népszerűségnek örvend az egyszintes és többszintes ház is, de vannak akik mindenekelőtt a dizájnt tartják az egyik legfontosabb tényezőnek házuk felépítése során és ezért mindent képesek is megtenni. Természetesen minden műveletet szem előtt kell tartani, hogy a legmutatósabban készüljön el a ház beltere, ámde sokan nem is gondolnak arra, hogy egy többszintes ház esetében ennek vonatkoznia kell a lépcső készítés folyamatára is. Egy körültekintően megtervezett és tökéletesen kivitelezett feljáró bizony a ház koronája is lehet, főleg, hogyha a ház középpontjában helyezkedik el. Mindamellett, hogy elegáns és gyönyörű küllemet kap egy lépcső, fontos, hogy kényelmes és egyben biztonságos is legyen. Ezen lehetőségek áttekintéséhez és megvalósításához most összegyűjtöttünk pár opciót, hogy biztosan a legtökéletesebb típust sikerüljön kiválasztani mindenki számára. Elképzelhető, hogy vidéken kicsit korlátozottabbak a lehetőségek az erre optimalizálódott szakemberek tekintetében, ezért érdemes Budapest és környéke irányában keresgélni, mert ott biztosan meglesz az erre legmegfelelőbb szakmai segítség.

Egy kicsit átlagosabb küllemű lépcső bemutatásával szeretnénk kezdeni, ugyanis ez a kinézet magába foglalja az egyszerűséget, az eleganciát és a biztonságot is. Sokak számára közkedvelt ez a nyers barnás színvilág, ugyanis rengeteg kiegészítő passzol hozzá. A lépcső készítés során gondoltak arra, hogy a fokozatok felépítése átláthatóságot biztosítson, ezáltal nem vágja ketté a belső teret. Mindamellett, hogy nagyon letisztult stílust kapott, szélesre lett tervezve ezáltal kényelmes fel-le jutást biztosít és egymás mellett tágasan lehet közlekedni.

TOP 10 legszebb lépcső - 1

A következő lépcsőre nem igazán lehet azt mondani, hogy a biztonság megtestesítője, ugyanis a nyitott lépcső fokozatok mellett korlát sem szerepel, azonban ha ettől sikerül eltekinteni, akkor egy kimondottan extravagáns megjelenésű feljárót láthatunk. Érdekes tervezésű, a modern stílust kiválóan jellemző formavilággal bír és egyáltalán nem egy szokványosan unalmas küllemű jelenléttel rendelkezik. Továbbá a képen jól megfigyelhető, hogy levegőben felfüggesztett technológiával lett elkészítve, ami szintúgy az egyedi látványt szolgálja.

TOP 10 legszebb lépcső - 2

Ha szavakba ki lehetne igazán fejezni, hogy mit is jelenthet egy lépcső készítés során a művészet megtestesítése, akkor meg is tennénk, azonban szavak helyett beszéljen inkább az alábbi kép, aminek láttán teljesen elakadt a lélegzetünk. Jól látható, hogy az egész belső tér középpontjában ez a lépcső szerepel és ez bőven kielégítő látvány egy ilyen házban. Tökéletes a színharmónia és a körülötte található elemek is remek kiegészítésként szolgálnak, hogy végül egy igazán egyedi és katartikus látványt kapjunk.

TOP 10 legszebb lépcső - 2

Kicsit visszakanyarodunk a klasszikus megjelenéshez, de a következő képen látható lépcső tökéletesen megmutatja azt, hogyan is lehet egy picit átlagos küllemű feljárót sokkal érdekesebbé tenni. A színvilág tekintetében is teljesen szokványos, de ez a lépcső közepére behelyezett fa oszlop kimondottan feldobja ezt a kissé unalmas megjelenést. Amennyiben kicsit kevesebb hely áll rendelkezésre a lépcső készítés megvalósítására, akkor ez a csavart lépcsőzetes megoldás igen jó választás lehet, ezáltal kevesebbet foglal.

TOP 10 legszebb lépcső - 4

Akkor most jöjjön egy igazán luxus villába beillő és művészi megjelenéssel bíró lépcső. Ha igazán egyedi és még soha nem látott külsejű lépcső készítés lenne a terv, akkor ebből az alábbi képből bizony lehet ihletet meríteni. Természetesen ekkora méretben és ugyanebben a formában megvalósítva óriási helyet igényel, de ha csak az oldalsó színvilágot szeretnénk otthon megjeleníteni, akkor ez az ötlet kiváló alternatívát nyújt. Nagyon fontos tényező ebben az esetben, hogy a színes oldalrész mellett már ne legyen több szín feltűntetve, hogy végül legjobb legyen az összhatás, egy szép fehér vagy krémszín tökéletes választás.

TOP 10 legszebb lépcső - 5

Ha egy klasszikus stílusú házat szeretnénk feldobni, akkor ez a feljáró igazán emlékezetes nyomot hagy majd a látogatókban és abszolút képes egyedivé varázsolni egy ilyen otthont. A lépcső készítés mellett nagyon komoly hangsúlyt kapott a korlát külleme is, ami egy kovácsolt vas technológiával jeleníti meg ezt a képen is jól látható nagyszerű formát. Itt a színek tekintetében teljes mértékben a lépcsőt körülvevő elemek dominálnak, ezáltal az összhatás nem lesz túl tolakodó és így együttesen tökéletes harmóniát képeznek.

TOP 10 legszebb lépcső - 6

A következő lépcső kiválóan megjeleníti, hogyan is lehet megtörni egy szokásos egyenes formát és arra is rámutat, hogy mennyivel érdekesebb egy ilyen hullámos külsővel megáldott közlekedő. Kissé hasonlít Budapest belvárosi üzleteiben lévő mozgólépcsőire is, csak nyilván elegáns anyagból egy szintúgy elegáns környezetben megvalósítva. Mindkét oldalon átlátszó üveg korlát helyezkedik el és arra is figyeltek, hogy ez a korlát az emelet oldalában is megjelenjen, így teljes mértékben összhang van az egész belső térben. A színvilágot is kicsit megemlítve látható, hogy már jóval a lépcső készítés előtt meg volt tervezve ez a dizájn és együttesen tudott ez a nagyszerű látvány megvalósulni.

TOP 10 legszebb lépcső - 7

Egy kissé rusztikus és természetközeli stílust is szeretnénk bemutatni a sorban, hiszen amellett, hogy az egész látvány szemet gyönyörködtető, a lépcső készítés technológiáját sem szabad figyelmen kívül hagyni. Nagyon látványos, hogy a fokozatok nem egymásra vannak építve, hanem a plafonhoz vannak rögzítve, ami kissé meredek megoldásnak tűnhet, de ha tökéletesen van elkészítve, akkor pontosan ugyanolyan biztonságos és hosszú életű mint egy átlagos technikával készített képcső. Ez a középen látható több ágú fa oszlop mindösszesen csak dizájn elemként szolgál, mégis felöltözteti és kiegészíti az egész összhatást.

TOP 10 legszebb lépcső - 8

Ha már tényleg mindenféle lépcső típust alaposan megnéztünk és még mindig nem sikerült megtalálni a legmegfelelőbb megoldást, akkor talán ideje egy igazán különleges és bombasztikus építményt megtekinteni. A lenti képen látható lépcső nem csak egy egyedi ötlet megvalósítása, hanem egy olyan kiegészítés van hozzá varázsolva, ami elviszi az egész látványt egy felsőkategóriás dizájn irányába. Egy ilyen akvárium önmagában is megállja a helyét egy káprázatosan szépséges házban, de így meg tényleg bámulatos a központi szerepe, hihetetlen elgondolás megvalósítása ez így összességében.

TOP 10 legszebb lépcső - 9

Rengetegen kedvelik és ragaszkodnak a csigalépcső használatához, ugyanis mindamellett, hogy rendkívül mutatós, igazából kevesebb helyet foglal és ezzel a formavilággal viszonylag kisebb lépcső készítés is lehetséges. Talán az alábbi képen látható lépcsőt sokan nem tudják elképzelni saját otthonukban, azonban egy kicsinyített változata tökéletes választás lehet. Persze így teljes nagyságában mutat leginkább és élőben leginkább Budapest belvárosában és többnyire előkelőbb helyeken találkozhatunk csak vele. Ezt a gyönyörűen megmunkált feljárót még továbbra is sikerült fokozni a középen található lámpa függesztékekkel, ugyanis az összkép harmóniáját nagyszerűen kiegészíti. Egy kicsit szolidabb verzióban akár egy otthon található egyszerűbb csigalépcsőt is fel lehet ily módon díszíteni.

TOP 10 legszebb lépcső - 10