TOP 10 legszebb modern konyhabútor

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a modern konyhabútor pompája az otthonokban, hiszen ezek a letisztult formák sokak számára megnyerőek. Így van ez Budapest újonnan épülő házaiban is, ugyanis a különböző támogatásoknak köszönhetően az utóbbi időben igen megugrott az építkezések száma és emiatt rengetegen állnak konyhabútor készítés előtt még most is. Kicsit szeretnénk könnyíteni a választásban és segítségül összegyűjtöttünk jópár modern konyhabútor ötletet, amik biztosan megnyerőek lesznek sokak számára. 

Elsőként egy gyönyörűen letisztult és kicsit hidegebb színvilággal rendelkező modern konyhabútor megjelenését szeretnénk példaképpen bemutatni. A legtöbb újonnan épülő konyha ezt az elegáns fehér színű karakteres küllemet kapja, hiszen ez szinte mindenhova passzol a semleges illeszkedő színének köszönhetően, ezért is választják olyan sokan Budapest környékén is. Igazán nagy munkafelülettel rendelkezik és ez így mutat leginkább, ezért ha ilyesmi az elképzelés, akkor mindenképpen érdemes meggyőződni még a konyhabútor készítés előtt arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a megvalósításhoz. 

TOP 10 modern konyhabútor 8

A következő szemet gyönyörködtető látvány egy egészen más világba kalauzol el minket, ahol a rusztikus megjelenés az egész belső építészetben megvalósul, ezáltal egy egységes harmóniát képezve az összképben. Tökéletes példa lehet ez a modern konyhabútor azok számára, akiknek ilyesmi elgondolása van arról, hogyan is lehet ötvözni a modern stílust és a különleges rusztikus megjelenést. Amennyiben ilyesmi dizájn lesz a befutó az otthon többi részén is, akkor érdemes alaposan megtervezni mindent a harmonikus kinézett végett és csak ezután célszerű elindítani a konyhabútor készítés menetét.

TOP 10 modern konyhabútor 22

Fentebb már esett szó arról, hogy egy semleges szín bárhova megfelelhet, oda is ahol már minden egyéb más dizájn elem meg lett alkotva és csak utólag került sor a konyhabútor készítés elkezdésére. Az alábbi képen szereplő modern konyhabútor ennek többnyire az ellenkezője lesz, ugyanis egy ilyen színvilág megválasztása esetén nagyon fontos, hogy minden passzoljon össze. Előfordul, hogy a vidéki városokban sokkal szűkebb kínálat áll rendelkezésre a szín és az anyag megválasztásának tekintetében, ezért mindenképpen ajánlott Budapest különböző neves üzleteiben körbenézni a legjobb végeredmény eléréséhez. A fotón látható sötétebb naturális színek akár egy kisebb konyhában is jól tudnak mutatni, de egy tágasabb helyen is tökéletes választás lehet. 

TOP 10 modern konyhabútor 21

Még nem esett szó arról, hogy egy minimál dizájnnal rendelkező házban milyen jól tud mutatni a kontrasztos megjelenés, ezért most szeretnénk egy példát felhozni erre is. Bizonyára sokan tudják, hogy milyen közkedvelt a fekete-fehér színkombináció, ámde az alábbi képen látható, hogy mindez egy csodálatos márvány ötvözetében milyen végeredményt képes megalkotni. Nem csak azért javasolt egy ilyen küllemű modern konyhabútor, hogy ne legyen túl egyszerű és unalmas az összkép, hanem azért is, mert ezekkel a márványos elemekkel örök lesz a konyha stílusa. Ha már éppen folyamatban van a konyhabútor készítés és még nem került fel a háttér, akkor még most sem késő kiegészíteni egy ilyen ötletes részlettel. 

TOP 10 modern konyhabútor 20

Egy szintén nagyon népszerű kombinációt is szeretnénk megmutatni, hiszen a barna és fehér színek ötvözete nagyon divatos választás egy modern konyhabútor esetében. Ámde, hogy mégis kicsit eltérjen a valóságtól kiemelnénk a konyha hátterét, ami nem éppen egy szokványos megjelenéssel bír. Egy teljesen egyszerűnek tűnő fényes fehér bútort ilyen csodálatos fa alkotórészekkel lehet feldobni, így ha már meg van az elképzelés de megtetszett ez a valóságos kis csodaelem, akkor időben jelezzük a szakembernek mielőtt megkezdődik a konyhabútor készítés. 

TOP 10 modern konyhabútor 23

Ha egy igazán férfias lakásra gondolunk, akkor rögtön eszünkbe juthat egy elegáns fekete modern konyhabútor. Budapest nagyobb bútoráruházaiban rendszeresen láthatunk sötét színvilággal kiállított konyhákat és valahogy rögtön az elegancia tükröződik vissza. Persze lehet fokozni a padló és a fal színével, azonban ha szeretnénk mégis kicsit kontrasztosabb és világosabb végeredményt kapni akkor érdemes mindenképpen világos színeket választani a környezetbe, ahogy ezt a fotón is láthatjuk. 

TOP 10 modern konyhabútor 28

A fényes fekete szín megválasztásától nagyon sokan tartanak, ugyanis egy mindennapos használat esetén valóban kényesebb felületnek minősül, ezért csak akkor célszerű ilyenben gondolkodni, hogyha nincs a háztartásban kisgyermek vagy kisállat, ugyanis tényleg minden apró piszok meglátszik rajta. Amennyiben nem okoz problémát egy ilyen modern konyhabútor rendszeres igénybevétele, akkor remek választás lehet egy fehér padló kiegészítésével ez a harmonikus világos matt nyers szín és a fényes fekete kombinációja. Sokkal finomabb és letisztultabb végeredményt lehet kihozni általa és a sötét színek nem teszik rideggé és komorrá a ház ezen részét. Ha még nem késő a padlózat színét módosítani, akkor célszerű még most megtenni, hogy a konyhabútor készítés végén ugyanezt a látképet kapjuk.

TOP 10 modern konyhabútor 1

Ha egy igazán karakteres és élettel teli dizájn lenne az elképzelés, akkor egy ilyen piros színű modern konyhabútor megalkotásával bizony nem lehet mellélőni. Minden reggel egy ilyen konyhában kávézni biztosan felemelő érzés lehet, mert ha csak ránézünk már jókedvre derülünk. Annak érdekében, hogy piros szín teljes mértékben érvényesüljön és ne legyen túlzó a színvilág, akkor mindenképpen javasolt egy letisztult fehérrel vagy világos szürkével kombinálni. 

TOP 10 modern konyhabútor 10

Sokan szeretik, ha a konyha és nappali kilátása igazán festői és ha már ez megadatik, akkor nem érdemes egy túlzóan domináns küllemmel rendelkező bútort megválasztani. Sokkal inkább megnyerő a természet színeivel harmonizáló modern konyhabútort csináltatni, hiszen ezáltal nem vonja el a figyelmet és az összkép is tökéletes lesz. Az alábbi képen egy ilyen konyha részlete szerepel és abszolút megmutatja, hogy a kevesebb néha több. 

TOP 10 modern konyhabútor 29

Az utolsó modern konyhabútor ötlet kicsit visszahajlik a klasszikus irányzatba és ez az amit talán a legtöbben be mernek vállalni mind a színek, mind a formák tekintetében. A fényes fehér munkalap gyönyörűen megkoronázza a végeredményt és talán ez az az elem a elviszi az összképet a modern stílus felé. Bizonyára a fogantyú karakteres megjelenése is dominál ebben a bútorban, de mindenképpen javasolt kipróbálni minden fajtát mielőtt megkezdődik a konyhabútor készítés. Ilyen kiállított konyhákat megtekinteni és kipróbálni  lehetőség van vidéken és Budapest bútoráruházaiban is. 

TOP 10 modern konyhabútor 13