Egyedi bútorok

img

EGYEDI BÚTOROK

A bútor és az ember

 

A bútorokat már évezredek óta használunk, elsősorban abból a célból, hogy a különböző épületek belterét funkcionálisan kihasználjuk. Ennél fogva a bútorra tekinthetünk egyfajta céltárgyként is, ezért nagyon gyakran egyedi formákat és méreteket kell alkalmazni a kialakítás során.

Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy bútorokkal csak lakóépületek esetében találkozhatunk, hiszen ezekre a berendezési tárgyakra üzlethelyiségekben, irodákban, középületekben, és még sok más helyen sőt, akár kültéren is szükség lehet. Általánosságban kijelenthetjük, hogy más berendezési tárgyakkal szemben a bútor célja emberek, vagy tárgyak elhelyezésének biztosítása. Az elhelyezés alatt érthetünk ülő-, és fekvőhelyet, tárgyak esetén pedig különböző polcos, fiókos, vagy kombinált tárolómegoldásokat. 

 

Bútorok fajtái

 

A bútorkategóriák kialakítása során leggyakrabban alkalmazott megoldás a helyiségekhez-kötés. Ennek alapján — a teljesség igénye nélkül — megkülönböztetünk előszoba-, konyha-, étkező-, nappali-, hálószoba-, vagy éppen fürdőszoba bútorokat. Ebből a felsorolásból máris látható, hogy az adott helyiség által betöltött funkciót szolgálja ki az oda tervezett / vásárolt bútor. Szokványos méretek esetén is előfordulhatnak olyan sajátos megrendelői igények, amelyet az előre gyártott, bútorboltban megvásárolható termékek képtelenek kielégíteni. Ebben az esetben kerül előtérbe az egyedi bútorkészítés, aminek köszönhetően a megrendelő által támasztott elvárásokat teljes mértékben figyelembe lehet venni. Ilyenkor nem jelent gondot a bútor mérete, szerkezete, anyaghasználata, textúrája. Ennél a pontnál azonban fel kell hívni a figyelmet arra a modern jelenségre, amelynek eredményeként a épület egyes terei egy időben több funkciót is betöltenek. Ennek nagyon jó példája a nappali-étkező-konyha triumvirátus által alkotott hatalmas térbeli egység, ahol a leghatékonyabban egyedi bútorokkal tudjuk a megjelölni az egyes helyiségek térbeli kiterjedését. 

 

Az egyedi bútor minőségi

egyedi bútor

A bútorgyárakban készült bútorok ma sokkal inkább mennyiségi, mintsem minőségi elvek szerint készülnek el. Ezzel szemben az egyedi bútorok megidézik a régi idők bútorkészítő mestereinek az emlékét, mivel tervezésük, gyártásuk és összeszerelésük egyaránt szakértői kezekre van bízva. A megfelelő anyaghasználat, és a gondos munkavégzés pedig szavatolja, hogy az egyedi igényekre szabott darab pontosan odafér ahova tervezték, miközben színvilágának és anyaghasználatának köszönhetően tökéletes kapcsolatot teremt az enteriőrrel. 

 

Az egyedi bútor komfortos

 

Attól függetlenül, hogy lakóépületet, üzlethelyiséget, vagy éppen irodát, esetleg középületet tervezünk bútorral megtölteni, minden esetben nagyon fontos az ergonomikus kialakítás biztosítása. Az egyedi bútorok esetében adott a lehetőség arra, hogy az átlagostól eltérő (nagyon magas v. alacsony) felhasználási szokásokat is ki tudja elégíteni. Ez különösen fontos lehet a szekrénysorok esetében, de a nappali, vagy a bababútorok kivitelezése során is érdemes ezt a szempontot figyelembe venni. Komfortosnak, még inkább ergonomikusnak akkor nevezhetünk egy bútort, ha használója egyszerűen és hatékonyan tudja használni, minden kézre esik, ezáltal csökkentve a mozgásszervi megbetegedések kialakulásának kockázatát. 

 

Az egyedi bútor praktikus

Egyedi bútor

Az egyedi bútor arra született, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a mindennapjainkat. Ez kifejezetten igaz abban az esetben, ha az adott bútor mozgó alkatrészeket is magába foglal. Egy professzionális görgő + csillapított záródású ajtó prémium érzetet kelt, nem mellesleg nagy mértékben csökkenti a belső térben kialakuló zaj mértékét. Meg lehet azonban említeni a bővíthető étkezőasztalokat is, amelyek ha kell, néhány mozdulat eredményeként megnövelik a saját fogadó kapacitásukat. 

 

Az egyedi bútor esztétikus

 

A lakásberendezés, irodakialakítás, vagy üzlethelyiség kiépítése mind-mind egyedi esztétikai követelményeket fogalmaz meg. Vegyük példának az utóbbit, vagyis az üzlethelyiséget: legyen bármilyen vonzó is a portékánk, ha azt nem tudjuk a nívójának megfelelő szinten tálalni a vásárlóközönség számára, akkor szinte kár is kinyitni a boltot. 

 

Egyedi bútor készítés Budapest

 

A Csodabútor vállalja, hogy elkészíti az ön által megálmodott egyedi bútort (konyhabútor, konyhaszekrény, lépcső, előszobafal, előszoba szekrény, gardróbszekrény, éjjeli szekrény, beépített szekrény, stb.). Ez magába foglalja a tervezést, a gyártást és az összeszerelést is, Budapest és környékén. 

 

Az egyedi bútorok megrendelésének menetéről itt olvashat!

Csodabútor! A csoda ami nem csak három napig tart!