Botrányos konyhabútorok a nagyvilágból

Egy igazán tetszetős és szemet gyönyörködtető konyhabútor ma már kissé alapvető elvárásnak számít akkor, hogyha éppen lakást vagy házat szeretnénk vásárolni. Nem igazán vonzó egy lepusztult és ízléstelen konyha látványa, így érthető, hogy előtérben részesülnek azok az ingatlanok, ahol nem szükséges belevágni a konyhabútor készítés menetébe rögtön, vásárlás után. Persze ez nem csak akkor fontos szempont, ha éppen vásárlásra kerül a sor, hanem akkor is, ha egy építkezés kellős közepén állunk és a mi kezünkben van a jövendőbeli konyha sorsa. Ennek fényében érdemes alaposan körbe nézni és meggyőződni arról, hogy melyek azok a konyhai megjelenések, amelyeket célszerű jó messziről elkerülni és ha az anyagi keret engedi, akkor a konyhabútor készítés során érdemes minél vonzóbb és időtállóbb látványt megálmodni azért is, hogy ha később eladásra kerül a sor, akkor ne ez akadályozza meg a sikeres értékesítést. A mostani cikkben összegyűjtöttünk néhány olyan konyhabútort, amikre bátran kijelenthetjük, hogy nem éppen az ízléses és esztétikus megjelenés jellemzi őket, így aki éppen konyhabútor készítés előtt áll, annak is érdemes megfigyelni, hogy milyen hibákat ne kövessen el. 

Elsőként egy kissé visszataszító és túldekorált konyhát szeretnénk megmutatni, ahol az eredetileg rendelkezésre álló dizájn valószínűleg kevésnek bizonyult és az ott lakó egyén szerette volna “picit” feldobni a főző helyiség látványát. Nem igazán jellemző ma már az ilyen típusú konyhabútor készítés, hiszen jól megfigyelhető, hogy régebbi stílusjegyek jelennek meg és ez nem egy napjainkban épült mintadarab. Nagy valószínűséggel ebből már nem is igazán lehetne egy kisebb átalakítással újszerű konyhát alkotni, ezért aki ilyen konyhabútorral vásárolja meg az adott lakást, annak célszerű egy teljesen új koncepciót kidolgozni és az alapján egy korszerűsített, modern konyhát megépíttetni. 

pillangókkal dekorált csúnya konyhabútor

Természetesen az alábbi képen látható konyha mindenkit elriaszt, hiszen senki sem főzne szívesen egy ilyen régimódi és mondhatni szétesett konyhában. Ez valószínűleg nem csak a konyháról mondható el, hiszen nem látni a ház többi részét, azért lehet sejteni, hogy ez nem egy manapság épült ingatlan és bátran kijelenthetjük, hogy nem csak újabb konyhabútor készítés projekt lesz szükséges, hanem egy teljeskörű felújítás is bőven ráférne az egész házra.  

lepusztult konyhabútor

Mindenekelőtt azt gondoltuk, hogy a fentebb látható teljes mértékben lepusztult konyhánál már már nem lehet rosszabb látvány, akkor valószínűleg tévedtünk, hiszen az alábbi konyha bár nem ennyire régi, mégis mindent felülmúlt. Nagyon érdekes elképzelés az, ahol a konyhabútor készítés során valahogy a WC is bekerül a képbe és valamilyen úton módon ott is marad, így bátran lehet majd a későbbiek folyamán ezt használni. Nagy valószínűséggel nem magától pottyant oda, így feltételezhető, hogy az ötletgazda nem igazán gondolta át a két helyiség összevonását, hiszen az egyikhez elkelt volna egy ajtó, vagy valamilyen takaró panel. A konyha alapvetően nem is olyan rossz és a mindennapi szükségletekhez egészen felszerelt, így önmagában valószínűleg nem került volna be a cikk során emlegetett borzalmas konyhabútorok közé. 

WC a konyhában

Létezik olyan ballépés is a konyhabútor készítés folyamán, ahol az addig egészen pofás avagy tűrhető megjelenést egy rossz választás egyetlen pillanat alatt szerte rombolja, ezért az egész összkép visszataszítóvá válik. Nincs ez másképp az alábbi képen megjelenő konyha esetén sem, ahol az alsó és felső bútor közé bekerülő hátlap bizony az ott lakó megrendelőn kívül nagy valószínűséggel senki másnak nem tetszene. Nem igazán tartjuk jó ötletnek, ha a saját esküvői fotókból készült festmény szerű csempe nyomatok kerülnek fel egy mindenki számára látható és gyakran használt helyiségbe. Ez előreláthatólag nehezíteni fogja az eladást is és aki ezt a lakást szeretné megvásárolni, annak bele kell kalkulálni ezt az átalakítást. 

esküvői fotó a konyhabútoron

Van úgy, hogy azt gondoljuk, hogy előfordul az a színvilág és létezik az a minta mennyiség ami tutira kiütné mindenkinél a biztosítékot, ámde ekkor jöttünk rá, hogy bizonyára tévedtünk, hiszen a most következő konyhabútor vélhetően az eddigi legförtelmesebb megjelenéssel bír, amit valaha láttunk. Igen, vélhetően nem egy átlagos stílusjegyeket kedvelő egyén tervezte és valósította meg ezt a konyhát, sőt feltételezhető, hogy valamilyen egyedi kultúra megjelenítése ösztönözte a megrendelőt. Nem csak a konyha színvilága és mintázata az ami szembetűnik, mert közvetlenül a konyha mellett található helyiség falának színe az, ami méginkább ront az amúgy sem túl kecsegtető látványon. A konyhabútor készítés folyamán létrehozott kavalkádot méginkább lehetett fokozni egy csinos színnel megáldott sütővel, nehogy úgy érezzük kifogytak a színek tárházából. 

csicsás konyhabútor

Ahogy így először megtekintjük az alábbi képet, akkor vélhetően az az első gondolatunk, hogy saját kezűleg sikerült összehozni ezt a kissé egyedi elgondolású konyhát. Mind az anyag és mind a színek tekintetében elmondható, hogy csak a megálmodója leli örömét benne, hiszen ezt valószínűleg senki más nem tudná nézegetni nap mint nap és pláne nem lenne képes hangulatosan sütni, főzni ebben a helyiségben. Alapvetően csak nagyon kevesen választanak piros színű konyhabútort, azonban itt bátran kijelenthetjük, hogy az illető nem félt használni ezt az erőteljes színt, hisz még a két sor közötti háttér is ebből készült el. 

undorító piros konyhabútor

Márvány ide vagy márvány oda, azt hittük, hogy ebből a nemes anyagból már nem is lehet készíteni rosszat, vagy nem lehet vele ízléstelen módon bánni, ámde itt a képen látható sötétzöld konyhát mégis sikerült eképpen létrehozni. Ha csak a márvány hatás elérése volt a cél, akkor nyugodtan ki lehetett volna hagyni, hiszen ez a sötétzöld szín önmagában is túlzás, nem szükséges ilyen jellegű stílusjegyekkel kidekorálni. A konyhabútor készítés során valószínűleg kevésnek találták a dizájnt, hiszen sikerült fokozni a látképet ezzel a téglavörös háttérrel és az elé épülő bútor véglegesítésével. 

sötét gagyi konyhabútor

Előfordul, hogy nagyon meg tudunk lepődni egy-egy szín kiválasztásán és ez a most következő konyhabútor esetén sem vol másképp, ugyanis érdekes elgondolás lehetett annak a fantáziájában, aki egy ilyen bútort szeretett volna megalkotni. Alapvetően nem csak a bútorban jelenik meg ez az élénk zöld szín, hanem jól látható, hogy a kiegészítőket is pont ugyanilyen színekkel választották ki és így az összképet végül egy zöld invázió jellemzi csak. Sok esetben elmondható és most itt is, hogy a kevesebb néha több. 

neonzöld konyhabútor